éCouter buurtfestival

Om de een of andere reden klikt het niet tussen mij en Marktrock. Van vrienden hoorde ik echter van het nieuwe buurtfestival éCouter dat op 11 augustus voor de eerste keer zou plaatsvinden. De verhalen van de gezellige buurtfeesten en speelstraat in de omgeving van de Pieter Coutereelstraat en de Zevenslaperstraat klinken in elk geval altijd om jaloers op te worden, maar deze keer konden we dus gewoon gaan meefeesten. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. De affiche beloofde ons dat we zouden genieten van een drankje, een lekkere snack, rommelmarkt, tombola en uiteraard enkele goede optredens.

Straatversiering Ecouter Zevenslaperstraat

Volksspelen op Ecouter

Het piepjonge buurtfestival liet zich inspireren door Schapenrock en hadden veel optredens van bands uit Leuven geboekt die het beste van zichzelf kwamen geven op een dakpodium in één van de lokale tuinen. Via een smalle doorgang belandden we in de goedgevulde tuin, stemmig en handig beschermd door grote witte zeilen.

In alle eerlijkheid deden de groepsnamen niet veel belletjes bij mij rinkelen en had ik een vrij hoog amateursgehalte op het podium verwacht.  Daar had ik me dan wel in vergist.  Vooral Presidential Sweet en Polar Jacket vond ik echt genieten en leken mij wel een pak meer aan te raden dan Regi die een km verder met de handjes stond te zwieren.

Presidential Sweet Ecouter
Presidential Sweet

Iza
Iza


Polar Jacket

Iedereen was het volmondig eerst: éCouter heeft zich met de leuke maar kleinschalige sfeer en de goede organisatie direct een eigen plekje op de festivals in Leuven verworven.  Volgend jaar opnieuw aub!

Wie meer wil zien van de gezellige sfeer op Ecouter en de optredens van de andere bands, kan via deze link de volledige fotoreeks van Iedereenismooi, de festival huisfotografe bekijken. Als je fan bent of je jezelf herkent op een van de  mooie fotos  kan je deze ook via dezelfde link aanschaffen en afprinten.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “éCouter buurtfestival”

5 jaar éCouter « Leven in Leuven
(on augustus 21st, 2016 at 14:42)

[…] is inmiddels al 5 jaar geleden dat we hier voor het eerst over het “nieuwe” buurtfestival éCouter mochten schrijven. Inmiddels is het festival […]