Le Chameau s’en fout

We moesten een paar keer proberen, maar uiteindelijk lukte het ons om een tafeltje te bemachtigen in Le Chameau s’en fout. Dit kleine restaurantje is duidelijk erg populair. Gezien de beperkte capaciteit (meer dan zestien personen kunnen er niet eten), is bijtijds reserveren een absolute must, zoals we zelf mochten ondervinden.

Le Chameau s’en fout is gelegen in een mooi herenhuis aan de Dirk Boutslaan. Het interieur is gezellig, met mooi gedekte tafels met bloemen en hier en daar een oranje kleuraccent om de hoofdkleuren wit en zwart wat te breken. Aan de tafels staan zowel doorschijnende als zwarte stoelen wat een speels effect geeft. Wij kregen een tafeltje aan het raam dat versierd was met vlinders. Je kan letterlijk in de potten en pannen van de chef kijken, want centraal in de ruimte staat de moderne open keuken. Iets wat mij altijd veel vertrouwen inboezemt.

Bij het binnenkomen werd ons gezelschap van vier meteen naar ons tafeltje gebracht, waar we de menukaart bestudeerden. Het aanbod op de kaart is geïnspireerd op de traditionele Franse en Italiaanse landelijke keuken. De keuze is beperkt, maar wordt maandelijks aangepast afhankelijk van het marktaanbod en de seizoenen. Zo ben je effectief zeker dat wat op je bord komt vers en kwaliteitsvol is. De wijnkaart biedt een mooi gevarieerd aanbod aan Europese wijnen.

We startten de maaltijd met een aperitiefje: een glaasje cava gaat er altijd wel in. De zwangere vrouw in ons gezelschap hield het bij cola en haar echtgenoot dronk een martini. De ober bracht brood en olijfolie waarvan we knabbelden om de eerste grote honger te stillen. Het brood werd mooi geserveerd op een leistenen bordje en het is altijd leuk olijfolie te doseren met een pipetje.

Al snel hadden we onze keuze gemaakt. We ging alle vier voor het avondmenu bestaande uit een voorgerecht, hoofdschotel en een dessert. De basisprijs voor dit menu is 30 euro per persoon en afhankelijk van je keuze wordt er voor bepaalde gerechten een supplement aangerekend. Als voorgerecht kozen we voor de vitello tonnato, carpaccio van runds, kalfslever op Venetiaanse wijze en gerookte zalm met asperges, panna cotta en sinaasappelsiroop. Bij het eten bestelden we een flesje witte wijn, José Pariente Verdejo 2011. Een heerlijk wijntje waarin toetsen van Granny Smith appelen te herkennen vielen.

De gerookte zalm was lekker mals en prachtig gepresenteerd samen met de asperges. De smaken van dit gerecht pasten perfect bij mekaar. Ook de vitello tonnato was heerlijk. De combinatie van kalfsvlees en tonijn is verrassend en smakelijk. Pluim voor de Italiaanse chef die deze ongewone combinatie ontdekte. Ook de andere voorgerechten vielen in de smaak bij mijn tafelgenoten. Ik mocht even proeven van de carpaccio en kalfslever en kon dit alleen maar beamen.

Over naar het hoofdgerecht. Ik liet me verleiden door het gegrild lentelam met rozemarijn en compote van appel en peer. Het vlees was heerlijk mals en lekker gekruid. De roggevleugel van mijn tafelgenoten was ook heerlijk. Enkel de filet pur van onze zwangere tafelgenote viel tegen. Uiteraard had ze gevraagd om de filet pur goed doorbakken te serveren, maar er is een verschil tussen goed doorbakken en aangebakken. Hier en daar neigde de kleur van de filet pur eerder naar het zwart dan naar het diepbruin. Spijtig, want het was waarschijnlijk een mooie stukje vlees.

We hadden nog net een plekje over voor het dessert: panna cotta, profiteroles en dame blanche. Ik ging voor de klassieker der klassiekers: een dame blanche. Mijn dessert was ok, maar niet om van achterover te vallen. Ik vond persoonlijk dat de chocoladesaus een beetje naar koffie smaakte en ik ben niet echt een liefhebber van koffie. Volgende keer toch maar voor de panna cotta gaan.

In totaal kostte dit avondje uit met vier personen dranken inbegrepen ons 202,50. Een mooie prijs voor een gezellige avond.

Praktisch
Dirk Boutslaan 14, 3000 Leuven
016 50 90 14
info@lechameausenfout.be
http://www.lechameausenfout.be/

Onze keuze
Voorgerechten: Vitello tonnato; Kalfslever op Venetiaanse wijze; Carpaccio van dubbelgerijpt wit-blauw; Gerookte zalm met asperges, panna cotta, sinaasappelsiroop
Hoofdgerechten: Gegrild lentelam uit Saragossa met rozemarijn; Rogvleugel met appelkappers, bruine boter en waterkers; Filet pur van Simmentaler met brunoise van courgette & aubergine en gebakken aardappelen in ganzevet
Desserts: Panna Cotta; Dame Blanche; Profiteroles

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.