[recensie] Harde noten – Ilse De Keyzer

Na de echtscheiding van haar ouders verhuist Kaat met haar moeder en haar broer Sep naar de stad. Kaat, verlegen en ijverig, heeft moeite om haar draai op hun nieuwe school te vinden. Ze voelt zich een buitenbeentje en wat begint met klein pesterijen, gaat al snel over in cyperpesten. Nu is Kaat zelfs niet meer veilig voor pesterijen in haar eigen huis. Durft ze haar ouders en haar leerkrachten in te lichten? Wie zit er achter deze anonieme pesterijen en hoe kan ze een einde maken aan de pesterijen?

Dit boek belicht een thema dat voor velen jongeren herkenbaar is. Het boek is geschreven vanuit het standpunt van Kaat en leest als een trein. Verplicht leesvoer voor iedereen die ooit met pesten in aanraking is gekomen. Als gepeste of als pester. Het verhaal is vlot geschreven en je gaat helemaal mee in de leefwereld van het meisje en haar onzekerheden. Auteur Ilse De Keyzer, lerares in het Sint-Pieterscollege in Leuven, levert met dit boek een vurig pleidooi tegen pesten af. Voor lezertjes vanaf 12 jaar.

Leven in Leuven mag twee exemplaren van dit boek wegschenken. De eerste twee lezers die via het contactformulier hun naam en de woorden “harde noten”achterlaten, zijn de gelukkigen.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “[recensie] Harde noten – Ilse De Keyzer”

[recensie] Papieren vriendin – Ilse De Keyzer « Leven in Leuven
(on september 3rd, 2014 at 22:22)

[…] vriendin is een vervolg op Harde Noten┬ádat het verhaal vertelt van de gevoelige Kaat die gepest wordt. Kaat is ondertussen van school […]