Over (on)gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Op 20 september 2012 om 13.00u organiseert Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven in samenwerking met de KU Leuven een evenement met als thema ‘Diversiteit in loopbanen’. Dat is tegelijk ook de titel van het boek dat de basis legt voor een debat over verschillende loopbaanvisies in functie van een steeds veranderende arbeidsmarkt. De auteurs zullen hun boek voorstellen aan het publiek en in een panelgesprek de interactie met het publiek aangaan. Plaats van het gebeuren is de Faculteit Economie in de Naamsestraat te Leuven.

“Een arbeidsmarkt gekenmerkt door verandering en vergrijzing vraagt om een aangepaste visie op loopbanen. Debatten hierover mogen echter niet alleen draaien om flexibiliteit en persoonlijke ontwikkeling, maar moeten ook oog hebben voor diversiteit”, zegt Veerle De Graeve die als projectcoördinator van Jobkanaal voor Voka- Kamer van Koophandel arr. Leuven het event organiseert samen met de KU Leuven. “Het boek ‘Diversiteit in loopbanen. Over (on)gelijke kansen op de arbeidsmarkt’ toont op basis van internationale studies en Vlaamse gegevens immers opnieuw aan dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt om een kwalitatieve loopbaan uit te bouwen.”

De auteurs van dit boek Dr. Koen Van Laer, Prof. Marijke Verbruggen, Prof. Maddy Janssens en Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven nodigen geïnteresseerde deelnemers uit voor een debat. Daarin zal gereflecteerd worden over visies op loopbanen die aangepast zijn aan de veranderende arbeidsmarkt, maar tegelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Samen met Fons Leroy (VDAB), Jan Denys (Randstad), Mieke Smet (Janssen Pharmaceutica) en Sabrina Weckx (Theuma) wordt bekeken hoe inclusieve loopbanen er in de toekomst uit kunnen zien, hoe ze gestimuleerd kunnen worden en wat de mogelijke barrières zijn.

“Een aanrader voor iedereen die met human resources begaan is”, besluit Veerle De Graeve.

Meer informatie via www.voka.be/leuven/evenementen of via www.econ.kuleuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.