Bussen stoppen opnieuw op Rector De Somerplein

Op maandag 10 september nam De Lijn de nieuwe bushalte op het Leuvense Rector De Somerplein in gebruik. Door de heraanleg van het plein, konden de bussen er twee jaar lang niet stoppen. Nu de werkzaamheden aan het plein bijna klaar zijn, kan de halte terug bediend worden. Reizigers moeten er wel rekening mee houden dat de haltesituatie veranderd is. Enkel de bussen die richting Leuven Station rijden, stoppen op het Rector De Somerplein zelf. De bussen die van het Station komen, stoppen op het Margarethaplein (alle lijnen richting Dirk Boutslaan – behalve lijnen 1 en 2) of op de Grote Markt (lijnen 1 en 2 richting Naamsestraat).

Vanaf maandag 10 september 2012 worden de tijdelijke haltes op het Margarethaplein (aan de kant van de Sint-Pieters-Kerk) en op de Grote Markt (richting station) niet meer bediend. De nachtbussen richting station (ook nachtbus 2 Leuven – Kessel-Lo – Hulsberg) vertrekken aan Zone A op het Rector De Somerplein. De nachtbussen richting Dirk Boutslaan vertrekken aan Zone B op het Margarethaplein.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.