Minder Mobielen Centrale Leuven zet zijn vrijwilligers in de bloemetjes

Op 8 september 2012 was het dan zover. Alle vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale Leuven werden ontvangen in het gloednieuwe kantoor. De MMC verhuisde op 1 mei 2012 naar de Ijzerenmolenstraat (boven de kringwinkel SPIT). De oude lokalen aan de Vanden Tymplestraat werden veel te klein. De vrijwilligers en hun partner werden er onthaald op een glaasje bubbels of frisdrank en kregen de gelegenheid om alle lokalen te bezichtigen. Denise Vandervoort,  Schepen van cultuur, sociale zaken, gelijke kansen en studentenzaken, hield een toespraak en samen met Marc Daemen, coördinator van de MMC, mochten ze “lintje knippen”.

Nadien begaf het gezelschap naar FabLab-Leuven. FabLab-Leuven is “open source hardware” voor studenten, leerlingen, de sociale economie en het brede publiek, zeg maar: een bibliotheek met gebruiksvriendelijke machines om bijna alles te maken in hout en kunststof. Een gewezen vrijwilliger van de MMC die er nu werkzaam is, informeerde het gezelschap over de werking. Elke vrijwilliger kreeg er een gepersonaliseerde sleutelhanger met het logo van de MMC Leuven. De zonnige dag werd afgesloten met een etentje.

De MMC Leuven bestaat 30 jaar
De MMC is een vervoerdienst voor iedereen die verplaatsingsproblemen heeft en beschikt over een maandelijks belastbaar inkomen dat niet hoger is dan € 2.095 voor samenwonenden en € 1.575 voor alleenstaanden. MMC Leuven kan geen rolstoelgebruikers vervoeren. Hiervoor wordt verwezen naar de Dienst Aangepast Vervoer 016/20.53.83. De bedoeling is het sociale leven en de mobiliteit van de mensen te bevorderen. De MMC werkt met vrijwillige chauffeurs, die met hun eigen wagen mensen vervoeren. Dit gebeurt meestal om medische of sociale redenen: familiebezoek, kaartclub, kapper, ziekenhuis,… Voor de MMC vrijwilliger zijn, betekent dan ook meer dan louter mensen vervoeren. MMC geeft de gebruikers terug de mogelijkheid om zich te verplaatsen en uit hun isolement te komen. MMC geeft daarmee te kennen dat er een maatschappij is die om hen geeft.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.