Première dansproductie fABULEUS in Minnepoort

Een nieuw seizoen betekent premièretijd, bij fABULEUS in Leuven, en dit met de voorstelling ‘Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor’, een dansproductie voor een publiek vanaf 8 jaar van fABULEUS en Krokusfestival, een choreografie van Manon Avermaete.

Manon Avermaete belandde als jongere bij fABULEUS in de dansproductie BBB & Wasverzachter (2003, Natascha Pire). Ze was toen 18. In 2011 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Samen met Paulien Truijen richtte ze Woest op, een prettig gestoord hedendaags dansgezelschap dat zich een weg baant in de wereld van het straattheater. Met deze productie maakt Manon Avermaete voor het eerst een professionele zaalproductie voor kinderen, op vraag van fABULEUS.

Wat als je twee dansers in een ruimte zet waarvan de grenzen een eigen leven leiden? Waar de muren letterlijk op je af komen? ‘Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor’ gaat over grenzen opzoeken in alle mogelijke betekenissen van het woord: het uitdagende
van een limiet, het frustrerende van een fysieke beperking, het aanlokkelijke van verboden terrein en de loodzware opdracht om over al die scheidslijnen heen toenadering te zoeken bij iemand anders.

De première van deze dansproductie vindt plaats op 29 en 30 september 2012 in 30CC/Minnepoort, Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.