Uitkijken naar RedBall!

30CC is terecht trots op het feit dat ze erin geslaagd zijn het ‘RedBall Project’ naar Leuven te brengen. Met veel humor en intelligentie bespeelt deze installatie van kunstenaar Kurt Perschke immers de unieke geschiedenis en het specifieke landschap van elke (wereld)stad.

‘RedBall’ reist de wereld rond en was al te zien in Barcelona, Abu Dhabi, St. Louis, Korea, Sydney, Arizona, Norwich, Portland en Taipei. Afgelopen zomer hopte de bal ook door de UK – van Torbay tot in Londen – als speels voorafje op de Olympische Spelen.

Waar hij ook neerstrijkt, telkens maakt ‘RedBall’ de onopgemerkte mogelijkheden van een stad plots zichtbaar. De stad zelf wordt een doek vol mogelijkheden. ‘RedBall’ belichaamt namelijk vooral de creativiteit in elk van ons: de eenvoudige mogelijkheid om opnieuw te kijken en met een frisse blik te zien.

‘RedBall’ is een unieke gelegenheid om Leuven op een andere manier te bekijken. Het RedBall project start op 20 september. Bekijk hier het traject en mis dit niet. Er is ook een fotowedstrijd aan dit project gekoppeld, meer info daarover volgt.


Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.