Allaine Schaiko van café ‘t Archief wordt Belgisch Kampioen Biertappen 2012

Na een zeer spannende finale, werd Allaine Schaiko van café ‘t Archief in Leuven maandag 17 september uit een 70-tal kandidaten verkozen tot beste biertapper van het land. Dit gebeurde door een professionele jury, waarin onder andere de Wereldkampioen Biertappen 2010 zetelde, evenals de vrouwelijke biersommelier Anneke Rijkers. Jan Van Dessel heeft bewezen als geen ander de ‘9 step pouring ritual’ of het schenkritueel in 9 stappen te beheersen: de kunst om een Stella Artois te tappen van het vat en die vervolgens perfect op te dienen aan tafel. De publieksprijs gaat naar Frederic Vandenbroeck van café Oud Becquevoort in Bekkevoort

Als ambassadeur van ons land, trekt Allaine Schaiko straks naar Montréal om er de Belgische eer te verdedigen tijdens de Stella Artois World Draught Master 2012, het Wereldkampioenschap Biertappen. Op 25 oktober zal hij het daar opnemen tegen een 30-tal nationale kampioenen van over heel de wereld.

And the Belgian winner is…
Op maandag 17 september vond in het M-Museum in Leuven, de finale plaats van de Stella Artois Draught Masters, het Belgisch Kampioenschap Biertappen. Met deze wedstrijd, die inmiddels voor de 16e keer op rij plaatsvond, onderstreept Stella Artois het belang van kwaliteit, traditie en vakmanschap. Want laten we eerlijk zijn: een perfect frisse Stella Artois tappen en opdienen volgens de regels van de kunst… het is niet iedereen gegeven.

69 horecaprofessionals dongen mee naar de titel van Belgisch Kampioen Biertappen 2012. Uiteraard kon enkel dé meestertapper deze in de wacht slepen… en dat bleek dit jaar Allaine Schaiko te zijn van café ‘t Archief in Leuven. Luidkeels aangemoedigd door zijn supporters nam hij trots de trofee in ontvangst. “Als Leuvenaar vind ik het een hele eer om Stella Artois te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap biertappen in Montréal”, aldus de 23-jarige Leuvenaar met Syrische roots.

De jury was samengesteld uit experts zoals onder andere de Amerikaan Chris Myers (Wereldkampioen Biertappen 2010), de vrouwelijke biersommelier Anneke Rijkers en Rudy Beckers – horecaconsulent en absolute kenner als het aankomt op het schenken van de perfecte Stella Artois. Streng maar rechtvaardig oordeelden zij over de kennis en kunde van de deelnemers. Jan Van Dessel – huidig Belgisch Kampioen Biertappen – kwam de kandidaten persoonlijk aanmoedigen.

Montréal here we come
Op 25 oktober zal Allaine Schaiko de Belgische eer vertegenwoordigen op de Stella Artois World Draught Master in Montréal. Te midden van 30 deelnemers uit andere landen, zal de Belgische laureaat zijn tapkunsten moeten bewijzen aan een internationale professionele jury.

De Wereldkampioen Biertappen 2012 zal, als Stella Artois-ambassadeur, gedurende een aantal maanden het biertappen volgens de ‘9 steps pouring ritual’ mogen promoten in meer dan 10 landen wereldwijd. Hij wint dus een te gekke job en een heuse wereldreis!

Publiekswinnaar
Nieuw dit jaar was dat ook de cafégasten konden deelnemen aan de wedstrijd: via de populariteitspoll kon er online of via (gratis) sms gestemd worden voor de cafés die deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap Biertappen van Stella Artois. café Oud Becquevoort in Bekkevoort heeft de meeste stemmen verzameld en mag zijn klanten trakteren op een feestje!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.