Leuven zingt voor het klimaat

Overal in België wordt op 22 en 23 september gezongen voor het klimaat. Omdat al meer dan twintig jaar wereldleiders het probleem van de klimaatsverandering voor zich uit schuiven en de deelnemers dat beu zijn. Daarom roept de organisatie iedereen in België op om mee te komen zingen. Daarvan wordt een filmpje gemaakt dat de wereld zal rondgestuurd worden. Zodat ook buiten België mensen aan het zingen slaan.

Sing for the climate vindt plaatst morgen, zaterdag 22 september, van 15.00 uur tot 16.30uop de Grote Markt. Alle aanwezigen zingen samen ‘Do it Now’, gebaseerd op het Italiaanse lied ‘Bella Ciao’. Stef Kamil Karlens van Zita Swoon nam de bewerking op zich. De samenzang vindt plaats onder leiding van dirigent Roel Willems van het Vlaams Radio Koor en dirigent van het Junior Jeugd & Muziek Orkest. Noémie Schellens, de Leuvense stadssopraan zal het lied meezingen. Bart Cannaerts neemt de presentatie op zich.

Beiaardier Koen Van Assche van de St Pieterskerk zal ‘Do it Now’ spelen voor aanvang van het zangmoment. Lennert Maes van ‘Lenny en de Wespen’ zorgt voor de muzikale animatie.

De zangkoren Blij Rondeel, Caminhando, Capella Academica, De Joorzangers, Kooruwel, Organum en ParCoeur zullen alvast aanwezig zijn.

Chiro Hekeko uit Kessel-Lo verzorgt de kinderanimatie.

Het COOP Wereldcafé staat in voor de bar.

Sing for the Climate Leuven wordt georganiseerd door en gesteund door 11.11.11-Leuven, Mobiel 21, Bibliotheek Tweebronnen, de Stad Leuven, Noord-Zuiddienst Leuven, Voedselteams

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.