Leuven leeft – 22 september

Er was weer leven in Leuven vandaag – véél leven!

Op een heel gewone Leuvense zaterdagnamiddag wandel je langs het Ladeuzeplein. ‘t Is net herfst, september ten top, en belletjes en muziekjes en de geur van smoutebollen en friet palmen hun voorlaatste dag kermisgewijs het anders zo ruime Clarisse in. Maar het grote volk is daar niet te vinden.

Met de zachte nazomerzon stroomt iedereen eerder de Bondgenotenlaan in, aangetrokken door de fanfare die het Pieter De Somer-plein terug leven inblaast. Terwijl je de bussen het vernieuwde plein opvolgt, maakt de blaaskapel al plaats voor de stemmen van Esther & Fatou, allang geen onbekenden meer in onze contreien. Ergens vanonder het plein klinken ze, ergens onder de bussen tussen de fietsenstallingen – zo eens een andere locatie om voor een jong en enthousiast publiek te staan. Terwijl je door de levende standbeelden begroet wordt, klinkt er al na hun soundcheck applaus vanop de nieuwe trappenzaal van Leuven. En ook het Fonske heeft zich voor de gelegenheid nog eens in zijn kostuumpje gestoken.

Als je wat later, helemaal in de ban van het bruisende Leuven, langs de grote bushalte-banken slentert, mijmer je nog even over waar die mooie, ronde bank aan het justitiepaleis nou toch heen is. Maar als je dan enkele tellen later in de Mechelsestraat oog in oog te staan met het RedBall Project Leuven, ben je toch terug van de kaart van het af en toe wel heel inspirerende karakter van die dagelijkse stad. De grote, rode bal die al enkele dagen Leuven onveilig maakt, kan trouwens nog tot woensdag altijd wel ergens in onze stad gevonden worden.

Maar niet enkel het centrum bruiste van het leven, ook aan de Vaartkom was er weer het nodige plezier: de eerste Bazart van het ondertussen al tweede jaar. Ze hadden zich geen beter weer kunnen voorstellen in Leuven (en ook in Antwerpen kan je ondertussen terecht) – hoewel de leukere dingen van een namiddagje Bazart zich natuurlijk ook wel kunnen bevinden in de catacomben van het OPEK.

Leuven, eens te meer een bruisende stad, en daar zal geen verkiezingskoorts, bouwfestijn of architecturale beslissing iets aan veranderen!

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuven leeft – 22 september”

Goofball
(on september 23rd, 2012 at 10:02)

Heel tof geschreven…’k heb direct zin om ‘t stad in te trekken