Stadssopraan Noémie Schellens zingt het nieuwe stadslied

Op 16 februari 2012 stelde Leuven Noémie Schellens aan als stadssopraan. Zij nam de fakkel over van de vorige cultureel ambassadeur, de stadsfotograaf Marco Mertens. Na enkele maanden voorbereiding en veel creatief denkwerk stelt Noémie nu haar eerste grote projecten voor.

Op zaterdag 29 september 2012 om 20.00 uur zingt Noémie Schellens voor de eerste keer het nieuwe stadslied. Het lied is een initiatief van de stadssopraan, gecomponeerd door Martin Valcke en met tekst van Didi de Paris. De voorstelling vindt plaats aan de Dijleterassen, ter hoogte van de Minnepoort, Dirk Boutslaan 62, Leuven. Je bent van harte welkom.

Op hetzelfde moment gaat ook de nieuwe website, www.stadssopraan.be, van start. Op deze website kan je al de plannen lezen die Noémie wil realiseren tijdens haar tweejarig ambassadeurschap. Je vindt er tevens de opname van het stadslied, de tekst en de partituur. Wie zijn eigen versie maakt van het stadslied, kan het kwijt op het youtube-kanaal van de stadssopraan. Elke inzending wint een mooie prijs.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.