Studentenwelkom op de Oude Markt

Op woensdag 26 september organiseert de vzw Oude Markt opnieuw Studentenwelkom, een jaarlijks terugkerend evenement sedert 1992. De Oude Markt was de eerste om op deze manier de studenten te verwelkomen.

Door de jaren heen is het Studentenwelkom geëvolueerd van een pop/rock event met live bands naar een feest met DJ’s en elektronische muziek. De voorbij jaren passeerden oa Buscemi, Discobar Galaxie, Daan e.a. de revue.

Dit jaar wordt de Oude Markt voor één avond omgebouwd tot de grootste openlucht discotheek van het land om er een gigantische verwelkomingsparty van te maken. Hiervoor wordt samengewerkt met de 3 grootste en bekendste clubs uit het land, La Rocca, Noxx en Carré. Zij zorgen voor de DJ’s en animatie, de vzw Oude Markt voor de rest.

Meer dan 30.000 studenten die er plots bijkomen in een stad van bijna 100.000 inwoners zorgen niet alleen voor feestvreugde. De vzw Oude Markt is er zich bewust van dat dit op sommige momenten overlast en andere ongemakken met zich mee kan brengen. Daarom heeft de vzw samen met AB InBev een actie op touw gezet om alle bezoekers duidelijk te maken dat de Oude Markt horeca gaat voor een verantwoorde manier van uitgaan en consumeren. O.a. 2 acteurs zullen tijdens het evenement, weliswaar op een ludieke wijze, de feestvierders en studenten confronteren met overlast en bijhorend gedrag.

Het feest en de actie vinden plaats nu woensdag 26 september van 20.00 tot 23.00.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.