Kunst in de steigers – een parcours van kunst en ontmoeting

Kunst in de Steigers vindt plaats tussen het stof en de steigers van de verlaten en kapotte St-Jacobskerk in Leuven die voor de gelegenheid spectaculair wordt verlicht. Gedurende één weekend vindt er een totaalvoorstelling plaats met een boeiende combinatie van toneel, muziek, expositie, film en voordracht.

De werkgroep St-Jacobskerk, een initiatief van Stad en Architectuur, timmert al jaren aan een draagvlak voor de restauratie en de herbestemming van deze kerk.

In 2012 presenteert de werkgroep de eindwerken van de zesdejaars leerlingen van het St-Pieterscollege uit Leuven die in het kader van hun godsdienstonderwijs hebben nagedacht over de kerk als ‘heilige plaats’ in de stad. Zij maakten originele ontwerpen voor een nieuwe invulling van de kerk.

Ook heeft het Leuvens Historisch Genootschap zich verdiept in het verhaal rond de ‘duivelsklok’, ook bekend als één van de zeven wonderen van Leuven. Verder zal men de oude 16de eeuwse kruisweg van de St-Jacobskerk naar de Calvariekapel kunnen herbeleven tijdens een wandeling, uitgewerkt door de Gidsenbond Leuven.

Praktisch
WAAR: St-Jacobskerk | St-Jacobsplein, 3000 Leuven
WANNEER: vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober
INFO: www.dehulster.be en www.stadenarchitectuur.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.