De wederopbouw van het Westen III – ZWART (de Koe)

Deze week vindt in STUK de première plaats van ZWART, het derde en laatste deel van de trilogie De wederopbouw van het Westen, door de Koe.

ZWART is na WIT en ROOD het laatste en afsluitende deel van onze voorstellingentrilogie De wederopbouw van het Westen. Na het maagdelijke WIT en het volle ROOD zou een duister en morbide ZWART voor de hand liggen. Maar het is onze bedoeling ons ZWART transparant te laten zijn.

WIT ging over het begin, over onze jeugd. In ROOD nam Liz Taylor ons mee in een leven vol weelde, tragiek, passie en liefde. In ZWART willen we het hebben over waar we uiteindelijk terecht gekomen zijn. In ZWART willen we het hebben over de kunst.

We bestuderen op het moment als monniken de Geschiedenis van de Westerse Kunst vanaf haar wedergeboorte, de Renaissance. We schrijven haar uit, dikken haar in en zoeken ondertussen naar hoe een kunstgeschiedenis in het theater te verbeelden is. Want in ZWART willen we kijken hoe we educatief kunnen zijn zonder te onderwijzen. Hoe we evocatief kunnen zijn en tegelijkertijd nauwkeurig. Hoe we inspirerend en verhelderend kunnen zijn. Hoe een terugblik een vooruitzicht kan geven.

Eigenlijk moet ZWART een verhaal worden over ons geloof in flexibiliteit en creativiteit. Over de mogelijkheden van verandering en vernieuwing. Over de kracht van projecten, gesprekken en samenwerkingen. In ZWART willen we de cirkel in het WIT hebben gesloten. Eigenlijk moet ons ZWART bijna witter worden dan ons WIT.

Praktisch
De wederopbouw van het Westen III – ZWART
de Koe
van en met Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede
do 4 & vr 5 oktober 12 . 20u30 . STUK Soetezaal
info & tickets : 016 320 320 – ticket@stuk.bewww.stuk.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.