Terra

Op de plaats waar een tijdje geleden de Kodobar terug te vinden was, heeft nu een nieuw restaurant zijn deuren geopend: Terra. Ze omschrijven zichzelf als resto bistro – dat schept dus verwachtingen: verse ingrediënten, seizoensgebonden gerechten met een persoonlijke toets, een originele drankkaart, etc.

Tijdens de week kan je bij Terra terecht voor de lunch (11u30-14u30), enkel op vrijdagavond zetten ze hun deuren open voor het diner (18u-21u30). Tijdens het weekend zijn ze gesloten. We besloten dus om op vrijdagavond deze nieuwkomer eens uit te testen.

Als je binnenkomt, wandel je binnen in een grote open ruimte, zacht-wit geverfd en helder verlicht.  Je hebt meteen zicht op de open keuken waar de kok aan het werk is. We hadden niet gereserveerd, maar dit bleek ook niet nodig. Een drietal tafeltjes waren reeds ingenomen, maar er was nog voldoende plaats. Kleine details verraden dat er zorg is besteed aan de inrichting: origineel bestek, design – of zo leek het toch – stoelen en, niet onbelangrijk, de piekfijne outfit van de ober. De menukaart is eerder beperkt, logisch natuurlijk als je ‘s middags een dagmenu aanbiedt, maar biedt toch een keuze aan gevarieerde gerechten (vlees – vis – vegetarisch – pasta). We opteerden beiden voor de vegetarische lasagne (met seizoensgroentjes, jawel). Mijn tafelgenoot koos hierbij een lokaal biertje (Kessel blond) en ikzelf ging voor één van de rode huiswijnen (Puglia – Pervini), die eerlijk gezegd geen bijzondere indruk heeft nagelaten. Volgende keer eens de andere proberen.

Bij onze drank kregen we een glaasje olijfjes geserveerd (die smaakten heerlijk) evenals enkele sneden bijzonder vers brood (vergeten te vragen of dit zelfgemaakt was).

De lasagne liet een tijdje op zich wachten – geen slecht teken natuurlijk want een vers bereid ovengerecht vraagt nu eenmaal tijd. Ons geduld werd beloond met een dampend bord lasagne, mooi gepresenteerd en afgewerkt met geraspte Parmezaanse kaas. De smaken zaten goed, de kaassaus leek helemaal niet op de traditionele bechamelsaus maar had meer weg van een kruidig kaas-roomsoepje (lekker om je brood in te dippen). Seizoensgroentjes: courgette, tomaat & spinazie. We hebben ons bord met smaak leeggegeten.

Hier kom ik graag nog terug, volgende keer de suggestie-lunch eens uitproberen.

Praktisch
Frederik Lintsstraat 5, 3000 Leuven
Tel: 016 85 40 56
info@terra-leuven.be
www.terra-leuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.