Whisky puur: tasting en lezing

Op woensdag 24 oktober om 19.30u organiseert Davidsfonds afdeling Leuven een lezing en tasting met Bob Minnekeer van de whiskyclub Glengarry in Gent.

Hoe proef je whisky? Komt de lekkerste whisky uit Schotland? Kun je whisky bewaren in de koelkast? Hoe organiseer je je eigen whiskyproeverij? Wat is de beste manier om je gerechten te flamberen met whisky? Is oudere whisky per definitie betere whisky?

Bob Minnekeer, de grootste whiskykenner van de Lage Landen, baat al meer dan vijftien jaar de whiskyclub Glengarry in Gent uit. Hij organiseert en begeleidt Davidsfonds Cultuurreizen en is pipe major van zijn eigen doedelzakclub. Minnekeer geeft een uitgebreid overzicht van verschillende soorten whisky’s en doorprikt meteen een aantal hardnekkige mythes die over het Schotse levenswater de ronde doen. Alles over productie, soorten, ruiken en proeven, verwerken in de keuken, geschiedenis, toekomst en beleggen. Met boeiende faits divers en praktische tips. Ontdek tijdens Whisky puur alles wat je wilde weten over whisky.

Praktisch
Dienstencentrum Wijnveld, Wingerdstraat (zijstraat ‘s Hertogenlaan), 3000 Leuven
Inschrijving verplicht: davidsfondsleuven@telenet.be of 0476/400057
Deelnameprijs: 18 euro voor leden, 20 euro voor niet-leden

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.