SeeMyLeuven brengt Leuven in beeld met Instagram

Leuven springt, als eerste Belgische stad, op de Instagramtrend en lanceert een grote Instagram-wedstrijd. Zo gaat ze op zoek gaat naar de mooiste en meest originele foto’s van de stad.

Instagram is een eenvoudige app die op korte tijd wereldwijd meer dan 30 miljoen aanhangers verzamelde. Met de app maak en bewerk je foto’s met je smartphone. Nadien wissel je de foto’s via sociale netwerksites uit met andere Instagram-gebruikers.

Toerisme Leuven gaat voor de organisatie van de wedstrijd in zee met SeeMyCity. Dit Nederlandse marketingproject kende al succes in Rotterdam en Oslo en komt nu naar Leuven. Daarna verhuist het naar Doha in Qatar.

Naast de wedstrijd is er ook een workshop en een expo in M – Museum Leuven. Het project kreeg de naam SeeMyLeuven.

Internationale Instagramwedstrijd
De stad daagt iedereen die Leuven bezoekt uit om met zijn mobiele telefoon op pad te gaan en de troeven van de stad in beeld te brengen. Denk je dat jij de winnende foto hebt gemaakt? Deel hem dan ten laatste op 7 januari 2013 op Instagram met #seemyleuven.

Een professionele jury, onder leiding van voormalig Leuvense stadsfotograaf Marco Mertens, beoordeelt de inzendingen. De beste inzendingen worden tentoongesteld in M – Museum Leuven én beloond met leuke prijzen. Ook de bezoekers van de tentoonstelling kiezen een favoriete foto. Die komt op een ansichtkaart van Leuven terecht.

Daarnaast liggen twee luxeweekends in Leuven en allerlei mooie fotoprijzen (Olloclips, afdrukken, waardebonnen, …) klaar voor de winnaars.

Exclusieve instagramworkshop
Wie wilt deelnemen aan de wedstrijd, maar de foto app nog niet helemaal onder de knie heeft, kan inschrijven voor een exclusieve workshop. Topinstagrammers uit Nederland leren je de basisprincipes van de Instagramfotografie.

De workshop vindt plaats in M – museum Leuven op woensdag 7 november van 14.00 tot 17.00 uur. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht via seemyleuven@leuven.be.

Grote eindtentoonstelling in Museum M
De winnende foto’s worden van 11 februari tot en met 31 maart 2013 tentoongesteld in M – museum Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.