Soup Away

Een druilerige zaterdagmiddag in de herfst: weer dat uitnodigt tot een lekker warm soepje.

Voor een hartelijke soep hebben we één adres in Leuven, nl. de Soup Away op de Tiensestraat. Dit is al een tijdje onze favoriete stopplaats voor verse soep.

Je kan er dagelijks kiezen uit 7 à 10 verse soepen met uiteenlopende smaken. Het aanbod behelst klassiekers zoals tomatensoep, erwtensoep met rookworst en spekjes, maar ook iets meer exotische smaken als Mexicaanse pindasoep of groentemix met Thaise curry.

Je bestelt de soepen aan de toog waar je kan kiezen uit drie maten: S, L en XL. Prijzen variëren van 3 euro tot 7 euro, afhankelijk van soort en hoeveelheid.

Als extra’s kan je balletjes, croutons, gemalen kaas of room laten toevoegen. Bij elke soep krijg je ook een wit of grijs stokbroodje met boter.

De soepen worden met zwier uitgeschept door de immer vriendelijke uitbater.

Het interieur van Soup Away is niet echt bijzonder, misschien zelfs aan verfrissing toe. Er hangen foto’s aan de muren en enkele kunstwerkjes. Folders leren dat het een project betreft waarbij steeds wisselende kunstenaars de mogelijkheid krijgen hun werk tentoon te stellen.  We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit concept niet echt goed van de grond komt.  Maar dit terzijde. Alle soepen die we er aten, smaakten ons zeer goed.

Vandaag kozen we een wortelsoep met kokosmelk en rode curry met balletjes en een kippenbouillon met balletjes. Ook dit keer werden we niet teleurgesteld.

We betaalden voor beide soepen samen € 9, hetgeen zeker niet te veel is.

De soepen kunnen ook afgehaald worden.

Praktisch
Soup Away
Tiensestraat 29, 3000 Leuven
info@soupaway.be
0495 50 40 31
http://www.soupaway.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Soup Away”

hedwig
(on november 18th, 2012 at 19:50)

toeval of niet, er werd geverfd!