Activiteiten in Reispunt Leuven

In oktober en november kunnen reislustigen tal van activiteiten bijwonen in Reispunt, Travelshop en Bio-Koffiebar in de Kop van Kessel-Lo (Martelarenlaan 24). Een overzichtje:

 • Donderdag 11 oktober 2012, 20u: Cerrado, het bedreigde hart van Brazilië
  Luc Vankrunkelsven (Wervel) is auteur van diverse Braziliëboeken en leeft deels in Brazilië en deels in Europa. Zijn laatste boek ‘Legal! Optimisme – realiteit – hoop’ heeft het over de samenhang van onze hoge vleesconsumptie en de vernietiging van ecosystemen overzee. Het meest bekend is de vernietiging van het Amazonewoud. Minder geweten is dat de Braziliaanse savanne, de zogenaamde ‘Cerrado’, drie keer sneller wordt ontbost voor soja (veevoer), suikerriet (voor ethanol, de zogenaamde ‘groene’ benzine) en eucalyptus (papierpulp richting Europa). Wervel klaagt aan, maar formuleert ook alternatieven.
 • Dinsdag 23 oktober 2012, 20u: Natuurfotografie – Bie Lievens
  Waarom natuurfotografie? Wat voor Bie Lievens – zoals voor veel fotografen- begon als hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een allesomvattende passie. Natuurfotografie is voor haar meer dan alleen maar mooie plaatjes maken. Ze omarmt de natuur in eigen land maar heeft toch een aantal favoriete bestemmingen: het Hoge Noorden, de Verenigde Staten, Canada en India, die verwerkt worden tot audiovisuele series met tekst en muziek.
 • Zaterdag 17 november 2012, van 14 tot 18u: Natuurpunt-reizen voorstelling
  Tierra Natuurreizen presenteert het volledige aanbod Natuurpunt-reizen 2013: Sri Lanka, Spitsbergen, Costa Rica, Extremadura, Catalonië, Schotland, Turkije, Roemenië, Bulgarije, Georgië, Ijsland… Doorlopend audiovisuele presentaties met aanwezigheid van de reisbegeleiders.
 • Dinsdag 27 november 2012, 20u: Reisfotografie – Wim Reybroeck
  Wim Reybroeck heeft zich voornamelijk in reisfotografie gespecialiseerd. Hij fotografeert voornamelijk mensen in hun biotoop (stad, platteland, aan het werk,…). Hij maakt korte, gebalde audiovisuele montages rond een thema waarmee hij reeds nationale als internationale prijzen won. De bestemmingen zijn zeer uiteenlopend: van Cuba, Peru en Ecuador over Namibië en Zuid-Afrika tot Thailand, Nepal en Vietnam.
 • Zaterdag 15 december 2012, 20u: Reiscafé: Indonesië
  Tijdens het Reiscafé wordt van gedachten gewisseld over het reizen naar een specifieke bestemming. De eerste avond zet Indonesië in de schijnwerpers. Tierra reisleider en Azië-specialist Jean-Pierre De Busschere kent het land als geen ander en belicht de vele mogelijkheden die er op de talloze eilanden van de archipel te ontdekken zijn.

Alle activiteiten kunnen gratis bijgewoond worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.