Kinderuniversiteit buigt zich over ‘het grote begin’

Op 13 oktober organiseert KU Leuven opnieuw de Kinderuniversiteit. Dit jaar komen de jonge studentjes meer te weten over het begin van het leven, de oorsprong van het heelal, de eerste beschavingen, de basis van taal en schrift … Gerenommeerde professoren van de Kinderuniversiteit onthullen voor hen de nieuwste resultaten van hun toponderzoek naar ons verleden.

De hele dag lang zijn er colleges en workshops op kindermaat. Professor Thomas Hertog en astronaut Frank Dewinne bijten de spits af. Zij vertellen de jonge studentjes alles over sterren, zwarte gaten en onze plaats in het heelal. Daarnaast kunnen de kinderen kiezen voor opgravingen in het museum, puzzelen met beenderen en fossielen, werken met prehistorische werktuigen, het oplossen van een misdaad als lid van het CSI-team en zoveel meer.

Kinderen tussen 8 en 13 jaar kunnen een hele of een halve dag naar de Kinderuniversiteit komen. ’s Middags kunnen ze samen met hun ouders lunchen in studentenrestaurant Alma.

Terwijl hun kroost in een naburige aula zit, komen ook de ouders meer te weten over ‘het grote begin’. In samenwerking met Davidsfonds Universiteit Vrije Tijd komen ook hier professoren aan het woord om hun onderzoek toe te lichten. Na afloop zullen zelfs (groot)ouders kunnen meepraten over de Big Bang.

Intussen is de KU Leuven Kinderuniversiteit aan haar achtste editie toe. Jaarlijkse zakken zo’n 1000 studentjes af naar de KU Leuven om de professoren en assistenten te bestoken met hun vreemdste hersenkronkels en waaromvragen.

De eerste Kinderuniversiteit van 2012 vindt plaats op 13 oktober op de Campus Heverlee. Op 20 oktober gooit de campus Sociale Wetenschappen in de Leuvense binnenstad haar auladeuren open. Op 27 oktober organiseert de Campus Kulak in Kortrijk colleges en workshops op kindermaat.

Meer informatie en een overzicht van het programma op www.kuleuven.be/kinderuniversiteit.

Praktisch
13 oktober 2012
Campus Arenberg, Celestijnenlaan 200A, Heverlee

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.