Laatste dagen Sol LeWitt-tentoonstelling in M – Museum Leuven

Sinds de opening van Sol LeWitt Colors op 21 juni 2012 brachten ruim 39.000 mensen een bezoek aan de tentoonstelling in M – Museum Leuven.

De unieke tentoonstelling presenteert vierentwintig wall drawings in kleur van de Amerikaanse conceptuele kunstenaar Sol LeWitt (1928-2007). LeWitts muurtekeningen vormden vanaf de late jaren 1960 een cruciale stap in de geschiedenis van de hedendaagse kunst. Met deze vierentwintig muurtekeningen toont M – Museum Leuven voor het eerst in België een doorsnede van zijn oeuvre.

Aan de tentoonstelling gingen ruim zeven weken opbouwend werk vooraf, in totaal goed voor 1200 werkdagen. Aan de hand van instructies en diagrammen voerde een grote ploeg van tekenaars de monumentale werken rechtstreeks op de muren van het museum uit. De diverse materialen zoals potlood, vetkrijt, Oost-Indische inkt en acrylverf werden met indrukwekkend vakmanschap en technische precisie aangebracht op de wanden van vijf grote tentoonstellingszalen. Met overweldigend resultaat. Professionele tekenaars, opgeleid in de LeWitt Studio, werkten samen met een zeventigtal jonge kunstenaars en studenten van Belgische kunstscholen en academies, een unieke realisatie.

Zondagavond 14 oktober valt definitief het doek over de Sol LeWitt-tentoonstelling. Op dat moment zullen naar schatting in totaal zo’n 42.000 bezoekers de tentoonstelling bezocht hebben. Grijp dus deze allerlaatste kans om de monumentale werken in M te zien, want de muurtekeningen bestaan enkel zolang de tentoonstelling duurt en worden nadien onherroepelijk gewit…, overschilderd voor alweer een nieuwe tentoonstelling

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.