TRANSIT driedaags festival voor nieuwe muziek

TRANSIT geeft de nieuwe muziek van de 21ste eeuw een podium in Leuven. Talent van hier en over de grenzen, componeert, interpreteert en musiceert. Transit kreeg in eigen land de eerste Klara in de categorie Muziekevenement van het jaar.

  • TRANSIT 2012 staat in het teken van de World Music Days. Samen met de International Society of Contemporary Music Flemish Section (ISCM Vlaanderen) en zowat alle Belgische nieuwe muziek collega’s organiseert TRANSIT deze ‘wereldexpo’ van de nieuwe muziek.
  • Er zijn meer dan zestig landen uit alle continenten vertegenwoordigd. TRANSIT selecteerde vijftien composities uit Denemarken, Roemenië, Estland, Japan, Duitsland, Oekraïne, Canada, Litouwen, Noorwegen, Israël, Italië, Finland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Rusland.
  • Bovenop de avontuurlijkheid, tegendraadsheid en innovatie eigen aan TRANSIT, voegen deze vijftien ISCM-composities daar nog een schep verscheidenheid aan toe.
  • Verder staan er veertien extra composities op het programma: o.a. negen creaties waarvan zes van Vlaamse componisten.

Free your Ears tijdens TRANSIT van  26-28 okt 2012 in Leuven. Bekijk het volledige programma.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.