OCWM Leuven neemt elektrische auto in gebruik

Woensdag 10 oktober nam OCMW Leuven zijn eerste volledig elektrische auto in gebruik. De compacte 5-deurs Peugeot iOn met een rijbereik van 100 kilometer brengt zonder het produceren van CO2 de technische dienst van het OCWM op haar bestemming. Opladen kan aan een klassiek stopcontact in een tijdspanne van 6 uur of aan een laadpaal in een kwartier (50%) of half uur (80%). Opladen gebeurt tijdens de daluren. Qua vermogen moet de wagen niet onderdoen voor de andere wagens in het wagenpark van OCWM Leuven

De aanschaf van deze elektrische wagen kadert in een geheel van milieubewuste en energiebesparende maatregelen van OCMW Leuven. Vorig jaar werd het wagenpark al gedeeltelijk vernieuwd met drie milieuvriendelijke stadswagens met automatisch geschakelde versnellingsbak. Deze maatregelen passen ook perfect binnen Leuven Klimaatneutraal 2030.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.