Provinciedomein start werken nieuwe inkomzone Holsbeeksesteenweg

In het provinciedomein Kessel-Lo starten op 15 oktober de herinrichtingswerken aan de inkomzone langs aan de Holsbeeksesteenweg.

De toegangszone van het provinciedomein Kessel-Lo langs de Holsbeeksesteenweg krijgt een nieuwe inkom. Er komt een aparte inkom voor wandelaars en fietsers, die aansluit op het Kloosterdijkpad, en een aparte inkom voor auto’s, met een in- en uitrit ter hoogte van de huidige inrit. De wandelaars en fietsers komen zo binnen via een dreef, die via een nieuwe brug over een vijvertje, leidt tot op een nieuw ontmoetingsplein aan de huidige hengelvijver’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen.

De tennisterreinen 1-4 blijven bestaan. Aan tennisterrein 5 komt er een ploeterbos voor kinderen. En de versleten tennisterreinen 7 en 8 worden vervangen door een nieuwe minigolf. De petanquebanen, de voetbalterreinen, het skate- en het verharde balsportterrein blijven ook bestaan. Het landschap wordt deels heringericht met inheemse planten.

Tijdens de werken zal parking 3 aan de Holsbeeksesteenweg afgesloten zijn. De parkings 1, 2 en 4 blijven wel open. Het fietspad ‘Beemdenpad’ wordt voor een stuk afgesloten en omgeleid tussen de hengel- en de roeivijver. Het skateterrein, het verhard balsportterrein, de tennisterreinen, de petanquebanen en voetbalterrein 2 zijn niet meer toegankelijk voor bezoekers. Voetbalterrein 1 en het kleedkamergebouw blijven wel bereikbaar‘, zegt domeinbeheerder Oswald Debelder.

Het einde van de werken is voorzien tegen de start van het seizoen in 2013.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.