Prijsuitreiking architectuurprijs Leuven

De Architectuurprijs Leuven is een initiatief van het Leuvense stadsbestuur dat kwalitatieve hedendaagse architectuur wil stimuleren. Om de meest verdienstelijke projecten in de verf te zetten en de erkenning te geven die ze verdienen, organiseert Stad en Architectuur in opdracht van de stad om de vier jaar de Architectuurprijs Leuven.

Stad en Architectuur en M – Museum Leuven hebben het genoegen u uit te nodigen op de officiële prijsuitreiking op donderdag 18 oktober om 20 uur.

Carl Devlies, Schepen Ruimtelijke Ordening, zal publiek bekend maken wie met een prijs naar huis gaat.

Vooraf gaan een aantal juryleden in discussie over de genomineerde projecten binnen het kader van de stadsontwikkeling van Leuven. Gesprekspartners zijn André Loeckx (departement ASRO KU Leuven), Muriel Degelin (dienst Ruimtelijke Ordening stad Leuven) en Tom Raes (diensthoofd Wonen Provincie Vlaams-Brabant); de discussie wordt gemodereerd door Joris Scheers, projectleider vastgoedbeleid bij de Vlaamse Overheid en voorzitter van de Leuvense Gecoro.

De uitreiking van de architectuurprijs is immers een geschikt moment om een gesprek op gang te brengen over de criteria voor architecturale kwaliteit, die door iedereen op een andere manier worden ingevuld. Ook daarom worden de genomineerde projecten beoordeeld door niet één maar drie afzonderlijke jury’s: een vakjury, een ambtelijke jury en een publieksjury. Deze jury’s loven elk een prijs uit, die €2.500 bedraagt, en die wordt toegekend aan één bepaald gebouw.

Ook het publiek beslist dus mee wie met een prijs naar huis gaat. Nog tot 16 oktober kan gestemd worden in de gratis antichambre van M. Die werd omgevormd tot mediatheek met alle informatie over de projecten die meedingen.

Praktisch
M – Museum Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Donderdag 18 oktober 2012 om 20 uur

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.