Zuiddagactie van Leuvense start-up groeit uit tot onverwacht succes

Op 18 oktober is het opnieuw Zuiddag: Vlaamse en Brusselse scholieren gaan dan tijdens de schooluren één dag aan de slag in een bedrijf naar keuze. Hun “loon” van 40 euro gaat naar een goed doel. Het Leuvense Bativox, één van de kleinste deelnemende bedrijven, koppelde zijn Zuiddagdeelname aan een creatieve marketingactie en op 18 oktober zal één scholier vanuit de Bativox home-office de bijdrage van veel grotere Zuiddagdeelnemers evenaren.

Een startende onderneming moet kunnen rekenen op de veelzijdigheid van zijn werknemers. Marketing, sales,… komen vaak op dezelfde schouders terecht. In zo’n context lijkt een deelname aan maatschappelijk verantwoorde initiatieven zoals Zuiddag geen evidentie. Karen Van den Berghe van Bativox denkt daar anders over: “Als starter moet je misschien creatiever zijn maar maatschappelijk verantwoord ondernemen is best een haalbare kaart.

Bativox dat in april 2012 een online communicatieplatform voor de bouwsector opstartte, bedacht een marketingactie waarin bouwproducenten voor een beperkte vergoeding extra bouwproducten op het nieuwe platform kunnen plaatsen. Voor 100 euro kan elke bouwproducent 2 bijkomende producten in de kijker zetten. De opbrengst van de actie gaat nagenoeg integraal naar Zuiddag.

Het resultaat? De deelnemende bouwproducenten krijgen extra zichtbaarheid op het platform en samen met Bativox zetten ze hun maatschappelijk engagement extra in de verf. Deceuninck, Vaillant, Harol, Foamglas, Recticel Insulation, Renson, Rockfon en ACO waren alvast meteen te vinden voor dit concept en dragen elk hun ‘100 euro steentje’ bij. Tot 12 oktober 2012 kunnen bouwproducenten zich nog aanmelden. Karen Van den Berghe is enthousiast: “Onze Zuiddag kan al niet meer stuk. Als kleine deelnemer kunnen wij geen 20 scholieren tewerkstellen maar het loon van onze scholier zal geen 40 euro maar 100 x 8=800 euro bedragen! Wie weet halen we met wat extra persbelangstelling de kaap van 1000 euro wel…

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Zuiddagactie van Leuvense start-up groeit uit tot onverwacht succes”

Karen
(on oktober 19th, 2012 at 18:23)

Hallo Carolien, dat is echt sympathiek om ons te vermelden. Thanks!
Nog wat info: We zijn er in geslaagd om 1000 euro bij elkaar te brengen. 10 bouwproducenten hebben dit mogelijk gemaakt. In het persbericht hadden we het nog over 8 bouwproducenten. Sapa en Wienerberger hebben het lijstje vervolledigd.
We hebben ook een dagboek samengesteld van Zuiddag zelf. Je kan kennis maken met onze scholier Roxane. We hadden het genoegen om een delegatie Venezolaanse scholieren op bezoek te hebben samen met enkele medewerkers van Zuiddag.