Leuvense studenten kregen 3000 groentepakketten

Studenten in de keuken: het moet snel gaan en mag niet veel kosten. Te weinig keukenmateriaal, een beperkt budget, te veel ‘gedoe’. Niet evident om zelf te koken. Toch slagen veel studenten erin om hier creatief mee om te gaan. Met ‘Kok op Kot‘ geeft CM Leuven de studenten een duwtje in de rug.

Koken op kot is niet altijd evident. Maar een lekker gerecht klaarmaken, hoeft niet moeilijk te zijn. Kok op Kot, een jongerenproject van CM, laat zien dat je met een minimum aan euro’s, inspanningen en afwas toch lekkere en gezonde gerechten kunt klaarmaken.

Om die boodschap kracht bij te zetten, deelde CM Leuven deze zondag 3000 gratis Kok op Kot-groentepakketten uit. Met de groentepakketten wil Kok op Kot laten zien dat je met verse, betaalbare ingrediënten in een wip heerlijke gerechten op tafel tovert. Koken hoeft dus zeker niet duur, tijdrovend of moeilijk te zijn.

Dit jaar kregen de studenten meteen ook een recept dat ze kunnen maken met de groenten. Met het toevoegen van een recept wil CM studenten laten zien dat een gerecht heel vaak bestaat uit eenvoudige ingrediënten. Dat een student geen ingewikkelde menu’s wil maken, is logisch. Maar er bestaan genoeg gemakkelijke recepten om toch af en toe eens zelf achter het fornuis te staan.

Op www.kokopkot.be staan ondertussen al 300 gezonde en eenvoudige recepten door en voor studenten. Inspiratie genoeg!

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuvense studenten kregen 3000 groentepakketten”

katja malfliet
(on oktober 24th, 2012 at 8:36)

Er zijn binnenkort ook gratis veggie kookworkshops voor studenten in het kader van de actie van EVA ‘kook het voort’! Zie http://www.vlaamsbrabant.be/welzijn-gezondheid/minderheden/ontwikkelingssamenwerking/fairtradeprovincie/kalender-kook-het-voort-lancering.jsp?tonsaiUri=1