Feestelijke opening van het nieuwe gebouw van vzw Sporen

Vzw Sporen – Centrum voor Integrale Jeugdzorg in de regio Leuven en Brussel/Halle-Vilvoorde – biedt tijdelijk(e) opvang en begeleiding aan ruim 250 kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen. Concreet gaat Vzw Sporen samen met hen op zoek naar een manier om de problemen op termijn zelfstandig het hoofd te bieden. Sporen heeft 11 afdelingen, verspreid over vijf locaties. Het aanbod is divers: van 24u/24 crisishulp en flexibele leefgroepen tot alternatieve dagbesteding en begeleiding bij zelfstandig wonen. Telkens op maat van het kind of de jongere in kwestie. Vzw Sporen bestaat sinds 1964 en is erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

In 2008 is Vzw Sporen gestart met de zoektocht naar een alternatieve huisvesting voor de afdelingen die in het Groot Park in Lovenjoel gevestigd waren. Na lang zoeken, en het bestuderen van veel mogelijkheden, bleek steeds dat de aankoop en aanpassing van een bestaand gebouw een veel grotere investering zou vragen dan het bouwen van een nieuw gebouw. Vzw Sporen vond een betaalbaar stuk bouwgrond, dat bovendien zeer dicht in de buurt ligt van de andere vestigingen van Sporen in het Leuvense. Eind 2010 zijn de werken effectief gestart en mei 2012 is de vzw verhuisd.

Het nieuwe gebouw is versierd met vier gekleurde figuren die door de muren van het gebouw naar binnen gaan en terug naar buiten komen.  ‘Back on Track’ is een creatie van de Leuvense kunstenaar Peter Van Eyck. Peter liet zich bij deze creatie inspireren  door de werking van Sporen.

Op 25 oktober werd het nieuwe gebouw feestelijk geopend.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.