Florilegium zingt een Requiem Concert

De componist Jacobus Clemens non Papa werd ongeveer 500 jaar geleden geboren. Hoewel hij tijdens zijn carrière de Lage Landen wellicht nooit heeft verlaten, verspreidde zijn muziek zich over heel Europa. In talloze bronnen zijn composities opgenomen van Jacobus Clemens non Papa, de naam waarmee hij internationaal bekend werd.

Kamerkoor Florilegium zingt het vierstemmige requiem van Clemens non Papa. In samenwerking met vocaal ensemble De Corde wordt het programma verder aangevuld met renaissancepolyfonie vol rouwklachten en eerbetoon aan wie gestorven is. De treurzang naar aanleiding van de dood van Clemens non Papa, van de hand van Jacobus Vaet, mag daarbij zeker niet ontbreken, evenals een gelijkaardig werk naar aanleiding van het overlijden van Clemens’ generatiegenoot Adriaan Willaert, die dit jaar exact 450 jaar gestorven is.

Praktisch
Zaterdag 10 november 2012 om 20uur in de kerk van Blauwput (langs de Diestsesteenweg) Lindensestraat 1, 3010 Kessel-Lo
Inkom 10 euro, reserveren via e-mail op kaarten@florilegium.be
Meer informatie over betalen via overschrijving: www.florilegium.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.