SX in Het Depot

SX, met die twee letters en enkele goeie nummers trok de Belgische band naar Atlanta om met producer Ben H Allen III hun debuutalbum op te nemen. Een hele ervaring, zeker wanneer zelfs Usher’s engineer af en toe komt zien dat het goed is.

Het resultaat komt deze maand uit en zal de naam ‘Arche’ dragen. Grieks voor ‘begin’, passend aangezien dit het eerste album is. Maar voor de bandleden vertelt het album ook over eindes. “Nog het meest van al beschrijft ‘Arche’ deze oneindigheid die samenplooit in een horizon. Op die horizon, ontstaan mogelijkheden, ontluikt creativiteit. Het is een verhaal over een creatie die steeds opnieuw en opnieuw tot stand moet komen.

Die horizon is ook te zien in de clip van ‘Gold’, de single die het publiek warm moet maken voor hun CD. Dat warm maken is overigens zeer goed aan het lukken. Zo is Gold al tot Hotshot van Studio Brussel verkozen en kreeg het op Radio 1 ook veel aandacht. Stefanie Callebaut, Benjamin Desmet en Jeroen Termote zijn zeer blij dat mensen hun ‘magnetische’ indiepop begrijpen en dat ze hun publiek kunnen bewegen. Dat ze zelf de kans krijgen om te bewegen en in heel Europa te spelen, is daarbij uiteraard mooi meegenomen.

Praktisch
21 februari 2013 20.00u
Zaal Het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Tickets online te verkrijgen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.