Finalisten 45 TOEREN bekend

Negentig DJ’s schreven zich in voor de voorrondes van 45 TOEREN, dé Vlaams-Brabantse DJ-contest georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant en muziekcentrum Het Depot. Achttien halve finalisten streden in Aarschot en Ternat voor een plek in de finale. 7 DJ’s werden geselecteerd. Zij mogen zich opmaken voor een zinderende finale, op 7 december in Het Depot in Leuven!

De finalisten van 45 TOEREN 2012 zijn:
Solco (Leuven), Teezer (Wilsele), Diederik (Nieuwrode), Borealis (Wemmel), Supah Troopas (Sint-Pieters-Leeuw), SPECTdRUM crew (Wijgmaal), Fred Aster (Affligem).

De finalisten krijgen nu begeleiding om zich voor te bereiden op hun finale tijdens de finalistendag op 24 november. Die dag krijgen ze een professionele fotoshoot, enkele hands-on sessies, juryfeedback en gaan ze aan de slag met hun bio. De finalisten krijgen ook allemaal de kans om komend weekend Play & Produce, dé infodag voor DJ’s en producers van Poppunt, te bezoeken.

De finale zelf wordt in stijl afgesloten met live optredens van ondermeer AKS en Sound Of Stereo. De winnaar gaat niet alleen naar huis met een uitgebreid producerspakket: 45 TOEREN betekent ook meteen een springplank om te draaien op uiteenlopende podia, van Het Depot over Rock Ternat tot Laundry Day.

Een nieuwigheid dit jaar was dat het artwork voor 45 TOEREN ontwikkeld werd door jong Vlaams-Brabants talent. Na een oproep in het voorjaar werd Nilons, de artiestennaam van Niels Vermeulen uit Rotselaar, gekozen om het campagnebeeld, de affiches en flyers van deze editie te ontwerpen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.