Filmvertoning ‘Qui a tué Natacha?’

In samenwerking met Pax Christi Vlaanderen organiseert het Centrum voor Russische Studies een vertoning van de film ‘Qui a tué Natacha?’, over de nog altijd onopgeloste moord op de Russische mensenrechtenactiviste en journaliste Natalja Estemirova. Estemirova werkte, net als haar bekendere collega Anna Politkovskaja, in de roerige Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. De film zal worden ingeleid door Europarlementariër voor Groen! Bart Staes, die de gebeurtenissen in de Russische Noord-Kaukasus al jarenlang kritisch op de voet volgt. Ook de voorzitster van Pax Christi Vlaanderen, Annemarie Gielen, tevens Rusland-deskundige, zal deelnemen aan de discussie na de film. Beiden hebben Natalja Estemirova persoonlijk gekend.

De filmvertoning vindt plaats op donderdag 15 november 2012 om 19u in de Justus Lipsius zaal, 8e verdieping van het Erasmushuis, Blijde-Inkomststraat 21, 3000 Leuven. Toegang gratis. Voertaal Nederlands. Film Russisch en Frans gesproken, met ondertiteling. Inschrijven bij maarten.horeman@arts.kuleuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.