STUK & M presenteren Playground

Vanavond gaat de zesde editie van Playground van start, een kunstenfestival waarvoor STUK en M de handen in elkaar slaan en dat het boeiende veld tussen beeldende en podiumkunsten bespeelt. Behekste expo’s, metershoge koekoeksklokken, performances in dialoog met de M-collectie en heel wat verrassende zaalvoorstellingen in STUK.

Playground is al jaren het festival bij uitstek waar podiumkunsten en beeldende kunst elkaar ontmoeten. De white cube van een tentoonstelling en de black box van het theater inspireren elkaar meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Het lijkt nochtans simpel: in de tentoonstellingsruimte gelden bepaalde parameters. Zo heb je als bezoeker een individuele ervaring, je blijft zo lang je wil en je kan het kunstwerk uit alle richtingen bekijken. Bij podiumprojecten daarentegen ben je als toeschouwer meestal immobiel, is de tijdsduur bepaald en beleef je het werk in groep. Maar kunstenaars doorbreken graag de kenmerken van de eigen discipline, en dat levert vaak spannende kunst op.

Playground zoekt grenzen op in alle betekenissen van het woord, ontrafelt codes en stimuleert ontmoetingen tussen verschillende kunstwerelden. En deelt dat graag met u.

Playground vindt plaats van 8 tot 11 november in M en STUK.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.