Dag van de Kunstuitleen

Op zaterdag 24 november tussen 10u en 17u organiseert Kunst In Huis in haar filialen Antwerpen, Gent en Leuven de “Dag van de Kunstuitleen”.

Kunst In Huis trekt via deze Opendeurdag een groter publiek aan en zet de diverse aspecten van haar werking extra in de kijker. Kunst In Huis wil niet alleen hedendaagse kunst voor iedereen beschikbaar maken maar ook getalenteerde kunstenaars in Vlaanderen ondersteunen en hen een platform voor hun werk bieden.

Kunst In Huis verhuurt hedendaagse kunstwerken aan 9€ per maand en is door deze lage huurprijs voor iedereen toegankelijk. Ter gelegenheid van de “Dag van de Kunstuitleen” op zaterdag 24 november kan je je gratis inschrijven (normaal tarief 25€) en betaal je enkel 9€ huur per maand.

Dag van de Kunstuitleen in Leuven

Kunstenares Inez Michiels biedt elke bezoeker de kans om zijn/haar persoonlijkheid in een kleine sculptuur terug te vinden. Dit project is een expressie van het spanningsveld tussen het persoonlijke, unieke en het universele. Aan de hand van een eigen ontwikkelde kleurentest gebaseerd op cognitieve en evolutionaire psychologie worden kleurkwaliteiten verbonden aan vormkenmerken. Na het afleggen van de kleurentest zal de kunstenares een gepersonaliseerde kleine vorm maken aan de hand van de gemeenschappelijke psychologische karakteristieken die een weerspiegeling of vertaling van de individuele persoonlijkheid van de bezoeker zijn.

De tentoonstelling van Inez Michiels loopt tot zaterdag 22 december. De vormen gemaakt in tweevoud tijdens de “Dag van de Kunstuitleen” zullen heel deze periode tentoongesteld worden in het filiaal in Leuven.

De tentoonstelling kan je bezoeken tijdens de openingsuren van het filiaal:

  • Donderdag van 13u tot 19u30
  • Vrijdag van 13u tot 17u30
  • Zaterdag van 10u tot 16u
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.