Het Leuvense Klimaatforum

Op zaterdag 17 november 2012 gaat het derde Leuvens Klimaatforum, een organisatie van Leuvense verenigingen, door. Deze editie is gericht op het debat met nieuwe verkozenen voor de gemeenteraad, in het bijzonder rond de thema’s lokaal voedsel, betaalbaar wonen en internationale solidariteit.

Een bijzonder gast is de Low Impact Man Steven Vromman. Hij brengt enkele stukken uit zijn eco-comedy De grote Low Impact Man Show. De volledige show valt op donderdag 15 november te bekijken in de Minnepoort in het kader van de Klimaatweek. Vromman had succes bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen en is verkozen in Gent. Hij zal tijdens het forum een toelichting geven over de hoofdstukken landbouw en voeding uit het Gentse bestuursakkoord. Enkele Leuvense politici waaronder landbouwschepen Vanhoof gaan nadien in debat met de aanwezigen over een Leuvens voedselbeleid.

Mede-organisator Voedselteams laat in de aanloop naar het Klimaatforum weten dat er deze maand twee nieuwe teams in Leuven opgestart werden. Met deze extra teams in de gemeenten Wilsele Dorp en Wilsele Putkapel groeit de vzw uit tot maar liefst driëentwintig teams in het Leuvense.

Honderden Leuvense gezinnen passen via Voedselteams hun voedselconsumptie aan: ze kiezen voor dagelijks gebruik van lokaal en duurzaam geproduceerde voeding. De klimaatimpact van hun eetgewoontes zijn een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de klimaatopwarming.

Deelname aan het Klimaatforum is gratis, inschrijven op voorhand is aangeraden.

http://www.leuvensklimaatforum.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.