Sint komt aan in Leuven op 14 november

Op woensdag 14 november om 14.00 uur komen Sinterklaas, zijn Zwarte Pieten en Slechtweervandaag met de boot aan ter hoogte van het Havenhuis in de Leuvense Vaartkom.

Als alle cadeautjes uitgeladen zijn, vertrekt de Sint samen met de Zwarte Pietenband, circusartiesten van Cirkus in Beweging en de Leuvense percussieband Fabotastix naar het stadhuis. De stoet leidt toeschouwers en voorbijgangers naar de Grote Markt waar rond 16.00 uur een Pietenshow van start gaat. Om 17.30 uur eindigt de show en neemt Sinterklaas zijn intrek in het stadhuis.

Sinterklaas opwachten
Je kan Sinterklaas en de Zwarte Pieten opwachten aan het Havenhuis of langs het parcours. De stoet trekt langs de Vaartkom, de Vaartstraat, het F. Smoldersplein, het Margarethaplein, de Diestsestraat, de Tiensesevest, de Bondgenotenlaan, het R. De Somerplein, het Margarethaplein, het M. de Layensplein en de Grote Markt.

Bezoek het Sinterklaashuis
Van 17 november tot 5 december 2012 is iedereen welkom in het unieke Sinterklaashuis. In gezinsverband, met de klas of met de jeugdbeweging kan iedereen op belevenisbezoek. Slechtweervandaag staat in een stal tegenover het stadhuis.

Wat valt er zoal te beleven in het Sinterklaashuis? Op een drafje over de daken leren lopen met de Turnpiet, lekkers koken voor Sinterklaas met de Kokpiet, een liedje leren met de Pietenjuf, de slaap-, bad- en eetkamer van de Sint en de Pieten bezoeken, lekkers ophalen bij de Snoepjespiet … Als klap op de vuurpijl breng je uiteraard een bezoekje aan Sinterklaas.

Dit onvergetelijke bezoek aan het Sinterklaashuis duurt 1 uur 20 minuten. Het kost 5 euro voor Leuvenaars en 10 euro voor niet-Leuvenaars. Op maandag 19 en 26 november moet Sinterklaas rusten en ontvangt hij geen bezoek. Voor tickets en informatie kan je terecht op www.sinterklaashuis.be of aan de balie van Jeugdcentrum Vleugel F. De ticketverkoop ging enkele weken geleden van start.Wees er snel bij, want 75 % van de tickets is al verkocht.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.