Chocolatier bittersweet

De sluiting  van ‘t Zoet Mondje in de Diestsestraat heeft een leemte achtergelaten in ons chocoladeliefhebbershartje, maar kijk, in de Eikstraat ontdekten we Chocolatier Bittersweet. Ik was al een paar keer ‘s avonds langs hun winkelraam gepasseerd en telkens dacht ik: verdorie, hier moet ik een keertje overdag binnenspringen. Dus toen ik vorig weekend in het stadscentrum op zoek was naar een cadeautje, was de keuze snel gemaakt. Een doosje pralines wordt immers altijd geapprecieerd.

Toen ik het charmante winkeltje binnenstapte, drong meteen de heerlijke geur van gesmolten chocolade mijn neusgaten binnen. Twee vriendelijke jongeheren verwelkomden mij vanachter de toog met een keur aan mooie pralientjes. Op de toog lagen enkele proevertjes. Ik proefde een heerlijke praline met gember en ik moest me inhouden om niet meteen een tweede praline in mijn mond te steken.

Bittersweet is een vrij nieuwe winkel in het Leuvense landschap: ze zijn nog geen jaar open. De chocolade van Bittersweet wordt op ambachtelijke wijze gemaakt in de winkel zelf, wat ik persoonlijk een echt pluspunt vind. De pralines van Bittersweet zijn stuk voor stuk kleine pareltjes. Het aanbod wordt aangepast naargelang het seizoen, zo kan je af en toe een nieuwe creatie ontdekken. Mij zal je alleszins vaker zien binnenspringen bij Bittersweet, deze eerste kennismaking smaakte naar meer. Bezoek zeker hun website, waar je een mooi overzicht krijgt van het aanbod aan pralines.

Opgelet, zorg dat je voldoende cash geld bij je hebt, want Bittersweet beschikt niet over een betaalterminal.

De overheerlijke "Bittersweet" chocolade (voor de chocoholics onder ons :))

De lekkere mokkachocolatajaja pralines
Foto’s door Kristel Van Loock

Praktisch
http://www.bittersweet.be
https://www.facebook.com/bschocolatier
Eikstraat 2, 3000 Leuven

Bittersweet is open op de volgende tijdstippen:

  • Woensdag: 10.00 tot 18.00
  • Donderdag: 10.00 tot 18.00
  • Vrijdag: 10.00 tot 18.00
  • Zaterdag: 10.00 tot 18.00

 

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Chocolatier bittersweet”

Joris
(on november 17th, 2012 at 15:50)

Wij hebben dit winkeltje ook al enkele maanden geleden “ontdekt” en gaan er nu regelmatig heel lekkere pralines halen. Er zijn een aantal pralines die ze altijd hebben en dan zijn er ook altijd wel enkele pralines met wisselende smaken. Een echte aanrader voor chocoladeliefhebbers….

 
Judith
(on februari 18th, 2015 at 20:54)

Wow! Wat een heerlijke bonbons. Ik heb spijt dat ik 250 gram i.p.v . een pond heb gekocht. Elk bonbonnetje is een kadootje. Een aanrader dus………

 
Patisserie Zuut: Leuven goes Zuuter :) « Leven in Leuven
(on december 29th, 2015 at 22:22)

[…] opening van ambachtelijke chocolademeester Antoine by Patrick Aubrion en sinds enkele jaren is ook chocolatier Bittersweet vlakbij de Grote Markt een vaste, zoete waarde […]