Russische Kortfilms ‘Nieuwe generaties, Nieuwe namen’

Sinds 2008 organiseert het Russische centrum voor cultuur en wetenschap te Brussel samen met de Sint-Petersburgse staatsuniversiteit voor film en televisie een festival met hedendaagse Russische films van jonge regisseurs. Het festival heet ‘Nieuwe generaties, nieuwe namen, en staat onder artistieke leiding van de bekende regisseur K.S. Lopushansky.

Het project heeft zich ten doel gesteld het Belgische publiek, evenals de in België woonachtige Russischtaligen, kennis te laten maken met de hedendaagse filmkunst. Het is een uitgelezen gelegenheid kennis te nemen van de thema’s en problemen die de jonge generatie Russen bezig houdt.

Het programma bestaat uit het bekijken en bespreken van kortfilms van jonge Sint-Petersburgse regisseurs. De films worden vertoond met een inleiding van de artistiek directeur van het programma, K.S. Lopushansky. Er is ondertiteling voorzien in het Engels.

De filmvertoning vindt plaats op maandag 19 november om 19.00u in het Monseigneur Sencie Instituut, Lokaal MSI1 01.28, Erasmusplein 2,  3000 Leuven. Toegang is gratis. Gelieve je komst te bevestigen bij Maarten Horemans van het Centrum voor Russische studies op maarten.horeman@arts.kuleuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.