Leuvense Historische Weetjes viert eerste verjaardag met 7385 Facebook fans

Op 18 november 2011 verwelkomde Leuvense Historische weetjes haar eerste liefhebber. Nu een jaar later telt de Facebook pagina maar liefst 7385 liefhebbers.

Leuvense Historische Weetjes deelt elke dag een interessant historisch weetje over Leuven. Zo wordt de lokale geschiedenis ontsloten voor een groot publiek op een hedendaagse manier. Niet alleen de jonge Facebook generatie maakt op die manier kennis met het eeuwenoude verhaal van de Vlaams-Brabantse provinciehoofdstad, ook de fiere Leuvenaar op leeftijd kan aan de hand van foto’s uit de oude doos herinneringen ophalen uit vervlogen tijden. Leuvense Historische Weetjes weet ook de brug te slaan tussen de geboren en getogen Leuvenaar en de ingeweken en ‘blijven hangende’ student.

Leuvense Historische Weetjes telt momenteel al 7385 liefhebbers. Elke week worden tussen de 15.000 en de 20.000 Facebook leden bereikt. De meerderheid van deze mensen zijn inwoners van Leuven, haar deelgemeenten en haar randgemeenten. De pagina bewijst elke dag dat Leuvenaars veel interesse en liefde tonen voor hun eigen stad. Leuvense Historische Weetjes is vereniging- en politiekonafhankelijk, maar werkt samen met talloze organisaties uit het erfgoedveld.

Toch vind ik het belangrijk dat niet alleen de honger naar nostalgie gevoed wordt“, zegt Pascal Lacroix, oprichter en beheerder van Leuvense Historische Weetjes. “Tuurlijk, zwart-wit foto’s van Leuven zijn schitterend, maar Leuven is vooral een stad die niet stilstaat, nu niet en honderd jaar geleden niet. Daarom zet ik ook graag actuele gebeurtenissen in kijker, net zoals activiteiten van andere organisaties over Leuvense geschiedenis. En omdat de fans van Leuvense Historische Weetjes steeds meer willen weten reserveer ik met plezier een plaatsje voor recente publicaties over Leuven. Dat is een combinatie, die blijkbaar aanslaat bij de mensen, en waarmee we nog vele jaren hopen door te gaan.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.