Première solid.states • Arco Renz / Kobalt Works

Arco Renz creëert een solo voor dansers Eko Supriyanto en Melanie Lane. Vanuit hun persoonlijke culturele achtergrond onderzoeken beide performers de opkomst van westerse popcultuur in de Javaanse cultuur. Supriyanto is een virtuoze Indonesische danser met een opleiding in traditionele Javaanse hofdans. Hij werkte samen met Peter Sellars en was danser in Madonna’s Drowned World Tour. Lane genoot een westerse opvoeding in Australië. Als dochter van een Javaanse moeder onderzoekt ze voor het eerst haar Indonesische roots. Het uitgangspunt zijn stereotypes en fantasieën rond het begrip schoonheid en zijn paradoxen: de schoonheid van geweld versus het geweld van schoonheid. (Van 2010 t/m 2012 is Arco Renz ‘artist in residence’ in STUK.)

Praktisch
Woensdag 21 & donderdag 22 november om 20.30u
STUK Soetezaal

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.