Expo Halcyon days bij Haute Cuisine

Vijf jonge vrouwen, vol verwondering met een scheutje melancholie. Haute Cuisine nodigde hen uit om hun werk te presenteren in de oude Marie Thumas fabriek aan de vaart in Leuven. Ontdek het subtiele lijnenspel en de getekende knipsels met analoge fotografie van Marlies Martens of de dagelijkse verwondering van Anke Rymenams, dat tot uiting komt in een gelaagdheid van technieken. Laat de woorden van Katrien Meermans je beroeren, terwijl de sereniteit in de foto’s van Leentje Vanharen je omsluieren. Of laat je meeslepen door de portretten van An Leemans, die een uiting zijn van hun zoektocht naar ee eigen unieke persoonlijkheid. Soms donker, maar altijd poëtisch.
Halcyon days. Geen zeven dagen zonder storm, maar wel vijf momenten om de wereld rondom je te laten vervagen. Je noodrem op de sneltrein van vandaag.

Vormen die elkaar overlappen in een subtiel lijnenspel tekenen het werk van Marlies Martens.
Als veelzijdige illustratrice loodst ze je langs haar favoriete Italiaanse gerechten naar de meest ongewone vergezichten.
Voel je thuis in haar prille getekende knipsels tot haar recente experimenten waarbij ze met analoge foto’s dezelfde lijn- en vormvoering kracht bij zet.
De variatie in haar werk is een streling voor ieders oog.

Anke Rymenams plaatst de dagelijkse verwondering in haar kunst. De levensfragmenten en vraagstellingen komen samen in beeld. Dit resulteert in een gelaagdheid van technieken, waarbij gevoelige tekenlijnen door het canvas trekken.
Anke vindt haar inspiratie in het lesgeven aan gedetineerden, binnen en buiten de muren van de academie, het M-atelier en verder… De boeiende interactie tussen verscheidene doelgroepen verruimt de verbeelding. Iedere kijkrichting is subjectief gekleurd. En elke andere interpretatie creëert steeds weer nieuwe beelden.

In de werken van Katrien Meermans draait het allemaal om woorden. Ze vindt praten soms eng en communiceert liever via briefjes en mails. Door een duwtje van een ander, is ze nu ook klaar om haar hersenspinsels de buitenwereld in te sturen. Dat doet ze onder het pseudoniem Stille Bliksem. Ze vertaalt haar gedachtengang in krachtige zinnetjes die ze op tasjes, posters en buttons plaatst.

Leentje Vanharen legt dromerige ingetogen beelden vast die de toeschouwer doen hunkeren naar sereniteit.
Door de speling van de donkere kleuren ontmoeten heden en verleden elkaar in de toekomst.
In haar werken is er een dunne lijn tussen geluk en droefheid zichtbaar.

Praktisch
25 november tot 30 november, 1 en 2 december van 14 tot 19u
Haute Cuisine
Marie-Thumas gebouw, Kolonel Begaultlaan 15, 3012 Wilsele
www.haute-cuisine.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.