Toneel Heverlee speel “Gyges en Kandaules”

Gyges en Kandaules” is op vele vlakken een theatrale verrassing. Zoals je dat van Toneel Heverlee kan verwachten. Volgens het onderschrift in de boekuitgave van het stuk is het “een koningsdrama”. De schrijver van “Gyges en Kandaules” is Cees Nooteboom. Een grote meneer in de Nederlandse literatuur. Niet alleen is hij veruit de beste reisverhalenschrijver in de Nederlanden, maar ook een internationaal geprezen auteur van romans, novellen en poëzie.

In de Westerse cultuurgeschiedenis is het pittige verhaal van Gyges en Kandaules behoorlijk populair. Zowel in de schilderkunst, als het theater, als de film. Zelfs in de psychiatrie is het een bekend begrip. Toneel Heverlee speelt dit stuk viermaal.

Voorstellingen
zaterdag 24 november 2012 om 20.15u
vrijdag 30 november 2012 om 20.15u
zaterdag 1 december 2012 om 20.15u
zondag 2 december 2012 om 15.00u
Meer informatie op www.toneelheverlee.be.

Reserveringen
Telefonisch op het reserveringsnummer 0495/845 864, per e-mail naarreserveringen@toneelheverlee.be, of met de reserveringspagina opwww.toneelheverlee.be. Je kan je kaarten zelfs vooraf betalen via de site, meer info uiteraard op de site zelf.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.