Finale duurzaamheidsquiz op 23 november

Op vrijdag 23 november 2012 vindt de grote finale van de Leuvense duurzaamheidsquiz plaats. Vijf basisscholen gooien al hun kennis over milieu en duurzaamheid in de strijd voor een leuke prijs. De quiz kadert in CONDOR, het milieuzorgproject voor scholen van de stad Leuven.

De duurzaamheidsquiz wil leerlingen op een leuke manier sensibiliseren voor verschillende aspecten van milieu en duurzaamheid. De quizvragen zijn geformuleerd op maat van de leerlingen en sluiten nauw aan bij hun leefwereld. Door antwoorden te zoeken en te bespreken in de klas, kunnen kinderen actief meewerken aan concrete oplossingen voor milieu- en duurzaamheidskwesties.

Voorronde
Alle klassen van de derde graad van de Leuvense basisscholen konden deelnemen aan de quiz. De voorronde vond plaats van 5 tot 16 november in de klassen zelf. Elke deelnemende klas kreeg een set van 30 meerkeuzevragen en 8 opzoekvragen. De meerkeuzevragen gingen over erg gevarieerde en voor kinderen boeiende onderwerpen en bevatten ook heel wat weetjes over Leuvense initiatieven of het Leuvense beleid. Via de opzoekvragen kwamen leerlingen terecht op boeiende websites met schatten aan informatie.

De grote finale
De grote finale vindt plaats op 23 november 2012 van 10.00 tot 12.00 uur in auditorium Tweebronnen. De vijf klassen die het beste scoorden in de voorronde, strijden voor de overwinning. Ketnet wrapper Melvin Klooster vuurt de vragen af. De deelnemers moeten niet alleen denken, maar ook doen: meerkeuzevragen, opzoekvragen in de bibliotheek, kruiswoordraadsels, woordzoekers, actievragen op het podium … wisselen elkaar af. Voor de beste drie scholen ligt er een leuke prijs klaar.

De laureaten van dit jaar zijn:
1. Vrije basisschool De Mozaïek, Kessel-Lo
2. Basisschool Heilig Drievuldigheidscollege, Leuven
3. Pee & Nel, Leuven
4. Basisschool Hertog Karel, Wilsele
5. Basisschool Heffel, Kessel-Lo

CONDOR
De quiz kadert in het milieuzorgproject voor scholen van de stad Leuven: CONDOR – Creatief Onderweg Naar Duurzaam Onderwijs in de Regio Leuven. Het project is een vaste waarde voor vele Leuvense scholen. Het is een vrijwillige samenwerkingsovereenkomst tussen scholen en stad en onderneemt zeer diverse acties in het kader van milieu en duurzame ontwikkeling.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.