Fototentoonstelling ‘Onderweg naar het nieuwe Mozambique’

Van 20 november tot zaterdag 15 december 2012 loopt de fototentoonstelling ‘Onderweg naar het nieuwe Mozambique’ in de bibliotheek Tweebronnen in Leuven.

Een jaar geleden trok het fotografenduo Véronique Schotte en Marc Van Vaek naar Mozambique. Samen met auteurs Hilde Keteleer en Emiel Vervliet bezochten ze projecten die gesteund worden door de Vlaamse overheid. Ze maakten kennis met de inwoners van de hoofdstad Maputo maar verbleven het gros van hun tijd in Tete, een stadje in het noorden van het land. Daar proefden ze van het echte Mozambique. Dit relaas resulteerde in het kijk- en leesboek: “De brug van dromen, op weg naar het nieuwe Mozambique” (uitgave Lannoo), naar aanleiding van de tienjarige samenwerking tussen Vlaanderen en Mozambique.

Maar de fotografen kwamen terug met nog veel meer fotomateriaal. Een rondreizende tentoonstelling van de Vlaamse Gemeenschap is daarvan het resultaat. Naast foto’s over het alledaagse leven, komt ook het thema gezondheidszorg aan bod. Rode Kruisafdeling Leuven ondersteunt een project van Rode Kruis-Vlaanderen rond basisgezondheidszorg in Mozambique. Het project bestaat uit gezondheidspreventie en het verbeteren van de toegang tot de gezondheidszorg.

De fototentoonstelling is gratis te bezichtigen op het gelijkvloers voor de ingang van de bibliotheek (Diestsestraat 49) vanaf 20 november tot en met zaterdag 15 december 2012, elke dag van 9:30 tot 18:00 behalve op zondag.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.