LAO concerten met als thema: “Leven en dood”

Het Leuvens Alumni Orkest (LAO) speelt twee concerten met als thema LEVEN en DOOD op zaterdag 8 december 2012 om 20u15 en zondag 9 december 2012 om 15u00 in de Aula Pieter de Somer te Leuven (Debériotstraat 24).

In de donkerste dagen, wanneer de duisternis het haalt van het daglicht, kiest het Leuvens Alumni Orkest een programma rond “Leven en dood”. Van Pietje de Dood (Saint-Saëns), via het verhaal van een verschrikkelijke spin (Roussel), naar een idyllische schildering van de hemelse geneugten (Mahler). Dit aangevuld met sensuele, opzwepende en dramatische bladzijden uit de opera Carmen (Bizet). Het concert wordt afgesloten met onheilspellend tromgeroffel en het geschreeuw van een woeste menigte, de uitbeelding van een gedrogeerde droom waar monsters, heksen en gedrochten hun opwachting maken (Berlioz). Het wordt beslist een onvergetelijk concert.

Het volledige programma bestaat uit:

  • Danse Macabre (C. Saint-Saëns)
  • Le festin de l’Araignée, op. 17 (A. Roussel)
  • ‘Das Himmlische Leben’ uit ‘Des Knaben Wunderhorn’ (G. Mahler) – Zangsolo: Annelies Meskens, sopraan
  • Suite uit ‘Carmen’ (G. Bizet) – Zangsolo: Annelies Meskens, sopraan
  • Uit ‘Symphonie Fantastique’ (H. Berlioz) – ‘Marche au supplice’ en ‘Songe d’une nuit du Sabbat’

Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Casteleyn en wordt gepesenteerd door VRT-nieuwsanker Wim De Vilder.

Voor meer info en tickets kan je terecht op de website : http://www.lao.be of op telefoonnummer 016/32.03.40 (Cultuurcoördinatie K.U.Leuven).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.