Campagne tegen geweld in de relatie in Leuven met fototentoonstelling

Op zondag 25 november 2012 is de internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen. De stad Leuven werkt mee aan de provinciale preventiecampagne tegen partnergeweld. Op zaterdag 24 november verspreiden de gemeenschapswachten pleisterdoosjes met de boodschap “Laat geen geweld toe in je relatie”. Van vrijdag 7 december tot eind december 2012 kan je in de bibliotheek Tweebronnen een bezoekje brengen aan BANG, een fototentoonstelling over familiaal geweld. De foto’s zijn de beste beelden uit een fotowedstrijd die vzw Zijn, Beweging tegen Geweld, eerder organiseerde rond het thema intrafamiliaal geweld. Ze werden gekozen door een jury onder het voorzitterschap van Lieve Blancquaert. Bezoekers aan de bibliotheek krijgen bovendien een bladwijzer mee en boeken over het thema liggen ter inzage.

De campagne zet de problematiek in de kijker en geeft aan dat partnergeweld niet normaal is, dat je erover moet praten en dat hulp mogelijk is. Hiervoor is er het gratis telefoonnummer 1712 voor geweld, misbruik en kindermishandeling. Het meldpunt is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17u. Deze site bevat de contactgegevens van de Leuvense preventiedienst.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.