18de editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven

Voor de 18de keer op rij presenteert het Internationaal Kortfilmfestival Leuven een grote en bijzonder kleurrijke selectie van het beste wat de laboratoria van de filmwereld te bieden hebben: honderden nieuwe speelfilms, animatiefilms, clips, documentaires en avontuurlijke cross-overs, geselecteerd uit duizenden inzendingen vanuit de hele wereld. Het IKL is een round-up van een mooi filmjaar, maar biedt tegelijk een blik op de toekomst. Het IKL fungeert immers niet alleen als podium voor het medium, maar is ook een grote filmtalentenjacht.

Komt daarbij dat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences zopas het Internationaal Kortfilmfestival Leuven accepteerde als “qualifying festival”. Dit betekent dat ieder jaar de winnaar van de Prijs van de Jury in de Europese Kortfilmcompetitie én de Prijs van de Jury in de Vlaamse Kortfilmcompetitie rechtstreeks in aanmerking komen voor Oscar-nominatie. Dankzij deze belangrijke erkenning is er dus, naast een Europese ook jaarlijks één nieuwe Vlaamse kortfilm zeker van een plaats op de longlist.

Tijdens het IKL wordt het STUKcafé omgedoopt tot festivalcafé: dé centrale plek waar festivalbezoekers en filmmakers elkaar ontmoeten en waar alle openings-, afsluit- en tussentijdse feesten en drinks plaatsvinden.

Het festival loopt van 1 tot en met 8 december in het STUK. Bezoek de IKL-website voor alle informatie, details over iedere film op het programma, trailers en nog veel meer. Alle info over tickets en reservaties vind je onder “Praktisch“. De organisatie raadt bezoekers aan tickets op voorhand, bij voorkeur online, aan te kopen. Zo vermijdt je wachtrijen aan de ticketbalie en ben je zeker van een plaats.

Bekijk de folder 
Download de folder
Het IKL op Facebook

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.