M zoekt J(v)R uit Leuven

M organiseert op zaterdag 1 december een exclusief bezoek aan de tentoonstelling Getekend, Jan R. Een rennaissancemeester herontdekt voor alle Leuvenaars die Rombouts of Van Rillaer heten en voor alle Leuvenaars met de initialen JR of JVR. Met deze actie zet M het Leuvense karakter van de tentoonstelling en het mysterieuze monogram ‘IANR’ in de kijker.

De nieuwe tentoonstelling Getekend, Jan R. Een renaissancemeester herontdekt onthult wie de enige echte Jan R is. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een Leuvense Renaissanceschilder die zijn werk ondertekende met het monogram ‘IANR’. Jarenlang werd gedacht dat het om de Leuvense stadsschilder Jan Van Rillaer ging, tot de wetenschapper Yvette Bruijnen ontdekt heeft dat het in feite een zekere Jan Rombouts was die zijn werk tekende met ‘IANR’. Voor het eerst wordt nu in M het verzamelde werk van deze veelzijdige Leuvense kunstenaar samen tentoongesteld aan het grote publiek. Hij was niet enkel een getalenteerd schilder, maar maakte ook tekeningen en glasramen.

Op zaterdag 1 december is zowel het Leuvense nageslacht van Jan Rombouts als dat van Jan Van Rillaer welkom voor een exclusief bezoek aan deze tentoonstelling. M stuurde een uitnodiging naar alle Leuvenaars die de naam Rombouts of Van Rillaer dragen. Bovendien zijn die dag ook alle Leuvenaars welkom met de initialen JR of JVR.

Voor een geleid bezoek aan de tentoonstellingen kunnen ze zich inschrijven via bezoekm@leuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.