Dag van de Wetenschap – De Hoorn

Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november, bezochten we De Hoorn. Brouwerij De Hoorn opgericht in 1923 is de bakermat van Stella Artois. Het beschermde gebouw is uniek, ondermeer door de monumentale brouwzaal Artois. Na meer dan 30 jaar leegstand kreeg het in 2012 eindelijk een nieuwe bestemming als uitvalsbasis voor creatieve ondernemers, een horecazaak en evenementenlocatie. Met steun van het Europees fonds voor Regionale ontwikkeling (EFRO) en het Vlaams Energie Agentschap (VEA) werd een hybride ventilatiesysteem ontwikkeld voor de verbouwing van dit beschermde monument.

Tijdens de rondleiding kregen we meer uitleg over hoe de duurzame renovatie van dit complex aangepakt werd en konden we een blik werpen in de kantoorruimten van de bedrijven die er gevestigd zijn. Opvallend was het hergebruik van de silo’s waarin een metalen raster vloer gemonteerd werd om zo extra ruimte te creëren. Alleen niet ideaal voor dames met naaldhakken. Ook heel knap was de volledig nieuwe gevel die tegen het oude gebouw werd aangebouwd.

Dag van de Wetenschap - De Hoorn

Dag van de Wetenschap - De Hoorn

Dag van de Wetenschap - De Hoorn

Dag van de Wetenschap - De Hoorn

Dag van de Wetenschap - De Hoorn

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.